Големият проблем на коалицията, която поема властта, не са ГЕРБ и ДПС,

...
Големият проблем на коалицията, която поема властта, не са ГЕРБ и ДПС,
Коментари Харесай

Най-големият проблем на новата власт - не ГЕРБ, а икономическите елити

Големият проблем на коалицията, която поема властта, не са ГЕРБ и Движение за права и свободи, а по какъв начин ще вземат решение напреженията между тях. Това съобщи пред БНР Тихомир Безлов, специалист в Центъра за проучване на демокрацията.

По негови думи най-големият проблем на новите ръководещи са българските стопански елити - " чорбаджиите ".

" Вече се обрисуваха някакви политически вложения в новото държавно управление. Тези хора са си харчили мъдро парите. Това е казусът, откакто мине първият интервал на сплотяващите общи дейности против врага ", означи Безлов.

Той акцентира, че конфликтът сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е стара линия на борба, която била чисто политическа. Според специалиста това е по този начин от есента на 2019 година, когато е станало ясно, че Слави Трифонов влиза в политиката, а ГЕРБ няма да може да остане на власт.

Борисов е гледал на избора на основния прокурор Иван Гешев като на тактика за излизане от политиката, само че изборът му не е бил свободен, а Гешев е направил неща, които са основали проблеми на Борисов, изясни Безлов и добави, че за 31 години не се сеща някой, който да е избрал основен прокурор, с дребни изключения, да е бил благополучен по-късно.

" Вероятно може да отслабите фигурата на основния прокурор със законови ограничения. Какво вършиме, по какъв начин избирате верните от неправилните магистрати? Как избирате прокурорите, по какъв начин решавате надолу структурно човешкия проблем? Това е главната тематика за по-късно ", акцентира специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР